«Vi leter kontinuerlig etter innovative løsninger for å benytte jorda vår på best mulig måte»

Per Arne Hoppestad

  • Hoppestad Gård er 1 av 35 inspirasjonsbønder for Oikos
  • Hoppestad Gård er 1 av 50 bondegårder som er en del av Kort & Godt satsningen til BAMA
  • Hoppestad Gård har vunnet innovasjonspris for sine økologiske spirer

Rett utenfor Skien i Telemark ligger gården vår. Her har familien holdt til i mange generasjoner, og alltid dyrket grønnsaker.

Tidligere drev vi også med dyr, men dette sluttet vi med for å kunne konsentrere oss bare om det vi syns er morsomst. Det å dyrke grønnsaker. Gjennom årene har vi alltid dyrket mange forskjellige grønnsaker, som kålrot, pastinakk og brokkoli. Dette vil vi fortsette med og vi leter kontinuerlig etter innovative løsninger for å benytte jorda vår på best mulig måte.

INTERESSE OG FORKJÆRLIGHET TIL LEVENDE MAT OG DRIKKE
I 2011 startet vi produksjon av økologiske spirer og økologisk hvetegress, «smarte grønnsaker».
Topp moderne utstyr og kunnskap om spireproduksjon ble tatt med tilbake fra USA hvor spirer og levende mat har været populært lenge.
Norsk Kombucha
I 2015 satte vi opp et lite mikrobryggeri hvor vi håndbrygger vår økologiske kombucha, Norsk Kombucha.
Kombucha er levende drikke som gir kroppen styrke og en følelse av velvære.